Menu

Presseomtale og anmeldelser

Historiens Spøgelser – Rønne 1940-1946 er en historie- og fotobog, hvor gamle fotos fra krigens tid er blevet smeltet sammen med nye fotos, taget fra præcis samme position. Fortid møder nutid og der opnås en effekt af, at tyske, russiske og danske soldater går igen i Rønnes gader – som historiens spøgelser.

Fotograf og forfatter Jens Voigt har været i 2 x 30 minutter på Øens Tv og har fortalt om processen bag bogen, hvor over 100 fotos er suppleret med stedets og begivenhedernes historie – under besættelsen i Rønne i 1940-1946 og frem til i dag. Bogen er udgivet på boghandlens forlag.

Programvært er Mette Zacho.
Se udsendelserne her: Afsnit 1 og Afsnit 2

Brev fra dronningen.

Lidt royal har man da lov at være…

Der kom brev fra Amalienborg! Til forfatter Jens Voigt og forlaget. Jens havde nemlig været så frisk, at han under Dronningens besøg på Bornholm forærede et eksemplar af vores bog til Hendes Majestæt. Okay – hun fik ikke “Historiens Spøgelser” direkte overrakt af Jens, men en livrist tog imod – og ja – det hedder det! En livrist – ikke livvagt. En livrist er en liberiklædt (uniformeret) tjener ved et hof og han har overrakt den til Dronningen, som altså har taget imod bogen med glæde. Fornøjelsen er helt på vor side :o)

Historiens spøgelser