Min indkøbskurv

Historiens Spøgelser – Ghosts of History – Geister der Geschichte: Rønne 1940-1946

Af Jens Voigt

En historie- og fotobog, hvor gamle fotos fra Anden Verdenskrig er smeltet sammen med nye fotos, taget fra præcis samme position. Fortid møder nutid og der opnås en effekt af, at tyske, russiske og danske soldater ”går igen” i Rønnes gader – som historiens spøgelser.

Bogen er udsolgt på forlaget. Se i stedet nyeste bog i serien af samme forfatter:

Bogen indeholder over 100 fotos og ledsages af både stedets og krigens historie. Teksten er på dansk, engelsk og tysk. Bogen er på 288 sider.

“Historiens Spøgelser – Ghosts of History – Geister der Geschichte: Rønne 1940-1946” er på 288 sider. Bogens over 100 fotos er suppleret med stedets og begivenhedernes historie – dengang under besættelsen i Rønne i 1940-1946 og frem til i dag.

Uanset om du tager bogen med ud i Rønnes gader til fods eller læser den hjemme i lænestolen, så er håbet, at du kan mærke historiens vingesus.

Oplagt for bornholmere, turister, skoler – og ikke mindst, læsere med interesse for krigshistorie og Bornholms unikke situation under Anden Verdenskrig.

Bogen udkom den 18. august 2017 og blev præsenteret på Bornholms Museum, hvor en udstilling med fotos fra bogen blev udstillet på store roll-ups med tilhørende tekst. Udstillingen er siden blevet vist på Rønne Bibliotek og på Koldkrigsmuseet Bornholmertårnet.

Sprog: Dansk, engelsk og tysk.

Bogen er skrevet af Jens Voigt.

Store Torv, Rønne

Ved Store Torv nr. 4, Rønne på Bornholm.

Den gamle bydel, Rønne

Bombardementet af Bornholm. Rønne, maj 1945. Den gamle bydel, syd.

Store Torv, Rønne

Ubevæbnede tyske soldater marcherer over Store Torv den 6. maj 1945.

Hovedvagtstorvet, Rønne

Tyske tropper marcherer forbi Hovedvagtspladsen i Rønne.

Kapelvej, Rønne

Udsigt til Kapelvej i Rønne efter bombardementet af Bornholm maj 1945.

Ny bog i samme serie af forfatter Jens Voigt:

Historiens spøgelser – Bornholm 1940-1946

En bog om Anden Verdenskrig og besættelsestiden på Bornholm. Læs den fulde historie om Nazitysklands V1-bombe, der landede på øen, og som blev skæbnesvangert for to lokale politibetjente, hvis modige og yderst risikable indsats var med til at ændre historiens gang.

Bogen indeholder mange dramatiske og nervepirrende historier om blandt andet flystyrt, britiske og amerikanske piloter på flugt fra tyskerne, den (måske) første sabotage mod tyskerne i Danmark, der blev gennemført under bygningen af kanonstillinger ved Dueodde, og om de lokale bornholmeres liv under besættelse af først Nazityskland og siden Sovjetrusserne.

Historiens spøgelser

Historiens Spøgelser – Rønne 1940-1946 er en historie- og fotobog, hvor gamle fotos fra krigens tid er blevet smeltet sammen med nye fotos, taget fra præcis samme position. Fortid møder nutid og der opnås en effekt af, at tyske, russiske og danske soldater går igen i Rønnes gader – som historiens spøgelser.

Fotograf og forfatter Jens Voigt har været i 2 x 30 minutter på Øens Tv og har fortalt om processen bag bogen, hvor over 100 fotos er suppleret med stedets og begivenhedernes historie – under besættelsen i Rønne i 1940-1946 og frem til i dag. Bogen er udgivet på boghandlens forlag.

Programvært er Mette Zacho.
Se udsendelserne her: Afsnit 1 og Afsnit 2

Brev fra dronningen.

Lidt royal har man da lov at være…

Der kom brev fra Amalienborg! Til forfatter Jens Voigt og forlaget. Jens havde nemlig været så frisk, at han under Dronningens besøg på Bornholm forærede et eksemplar af vores bog til Hendes Majestæt. Okay – hun fik ikke “Historiens Spøgelser” direkte overrakt af Jens, men en livrist tog imod – og ja – det hedder det! En livrist – ikke livvagt. En livrist er en liberiklædt (uniformeret) tjener ved et hof og han har overrakt den til Dronningen, som altså har taget imod bogen med glæde. Fornøjelsen er helt på vor side :o)