Min indkøbskurv

Mit Odense – 12 personligheder fortæller. En bog om Odense og 12 markante personer, der har sat deres præg på byen gennem de seneste 10-20 år.

Mit Odense
– 12 personligheder fortæller

‘Mit Odense – 12 personligheder fortæller’ er en samling portrætter af 12 kendte odenseanere, som gennem de seneste 10-20 år har sat deres præg på byen, dens kultur og udvikling igennem deres engagement og virke indenfor politik, erhverv, underholdning, kirke, kunst, historie, turisme, historieformidling, sport og meget mere.

208 sider (ill.).

Odense har som by eksisteret i mere end 1000 år og er Danmarks tredjestørste by. Hovedstaden på Fyn er under konstant forandring, og det samme er borgerne, der som aktører er med til at forme og skabe byen og dens udvikling.

Mit Odense – 12 personligheder fortæller er en bog om Odense og 12 markante personers tilknytning til byen og dens borgere.

De 12 medvirkende er:

I bogen “Mit Odense – 12 personligheder fortæller” kan du blandt andet læse om lussinger i skolen, rødstrømper, mandebevægelser, lokalpolitik og by-stolthed.

Om at knokle hårdt for sin succes – men også satse, være heldig og dygtig som hotelejer-parret. Om den prisbelønnede skuespiller, hvis liv har budt på kriminalitet og flere ture i fængslet.

Om kampen for de udsatte og anbragte, og om forhindringer, der gør at man værdsætter succesen ekstra meget.

Om ”De striwede”, udlandseventyr og landshold iført fodboldstøvler.

Om at starte som opvasker, få job på Michelin-restauranter, tilberede mad for de kongelige – og vinde prisen som årets kok.

Om den jordnære biskop, der kom udefra, men hurtigt følte sig hjemme, fordi hendes bedsteforældre alle var odenseanere.

Og om teatermanden, der formidler eventyr og vækker den store forfatter H.C. Andersen til live.

Som læser får du et indblik i, hvordan Odense har fungeret og forandret sig igennem tiden.

Forhåbentlig vil du føle dig beriget med ny viden om historien og de specifikke emner, og ikke mindst blive lidt imponeret af, hvad Odense og odenseanerne kan.

 

Odense har eksisteret i mere end 1000 år og er Danmarks tredjestørste by. Den er under konstant forandring, og det samme er borgerne, der som aktører er med til at forme og skabe byen og dens udvikling.

Bogreception i Bog & idé Odense City: Jan & Dorte Milling, Torben Iversen, Roland Møller, Thomas Pasfall, Sarah Smed og Jakob Melgaard (forfatter).
Mit Odense – 12 personligheder fortæller. En bog om Odense og 12 markante personer, der har sat deres præg på byen gennem de seneste 10-20 år.

Fakta

Titel: Mit Odense – 12 personligheder fortæller
Forfatter: Jakob Melgaard
Sider: 208 (rigt illustreret)
Udgivelsesdato: 4. november 2023
ISBN: 978-87-87698-33-7