Min indkøbskurv

Guitaren

Guitaren  er verdens mest udbredte musikinstrument. Utroligt nok findes der ikke en bog om guitarens historie på dansk – ikke før nu!

Guitarist og guitarbygger Jakob Bondo Schultz har  skrevet bogen om guitaren og dens utrolige historie.

5/5

“Jakob Bondo Schultz har skabt et værk, som bør være en del af kanon for enhver guitarentusiast”

5/5

“En dejlig og indbydende bog, der er den oplagte gaveidé til en guitarinteresseret, du holder af. Samt den gode sidegevinst: Kom i gang med at spille (mere) guitar!”

GUITAREN. Bog af Jakob Bondo Schultz.

GUITAREN af Jakob Bondo Schultz
180 sider (illustreret)

Her er historien fra de første akustiske strengeinstrumenter i Ægypten for 4000 år siden og frem til nutidens elektriske og digitale guitarer.

Fra de første akustiske guitarer frem til nutidens elektriske og digitale guitarer.

Få svarene på, hvorfor antallet af strenge, kassens form og hullets størrelse har ændret sig. Og hvad det betød, da der blev sat strøm til guitaren!

Mød de største guitarlegender, læs om Gibson, Fender og skramlede og smukke guitarer på auktion – og få et indblik i kunsten at bygge en guitar, endda bæredygtigt.

Tilsat en masse billeder og anekdoter fra guitarens flerstrengede verden.

En virkelig spændende udgivelse, der nok skal begejstre alle med bare en lille smule interesse i guitaren som instrument. Man får virkelig meget viden, og det er godt formidlet, så både den let interesserede og den mere nørdede vil få meget ud af bogen.

GUITARENs enorme popularitet i den moderne musik

Udover guitarens fysiske udvikling og udbredelse i verden kan læseren også møde de største guitarlegender, læse om de opfindsomme guitarfabrikanter som Gibson og Fender, og lade sig imponere og undres over skramlede og smukke guitarer på auktion.

Forstå eksempelvis logikken i, at Kurt Cobains akustiske Martin D-18 blev solgt for $ 6 mio. i 2020, mens David Gilmours sorte elektriske Fender Stratocaster gik for $ 3,8 mio. i 2019.

GUITARENs enorme popularitet i moderne musik og kultur

Udover guitarens fysiske udvikling og udbredelse i verden kan læseren også møde de største guitarlegender, læse om de opfindsomme guitarfabrikanter som Gibson og Fender, og lade sig imponere og undres over skramlede og smukke guitarer på auktion.

Forstå eksempelvis logikken i, at Kurt Cobains akustiske Martin D-18 blev solgt for $ 6 mio. i 2020, mens David Gilmours sorte elektriske Fender Stratocaster gik for $ 3,8 mio. i 2019.

Interview med Jakob Bondo Schultz

Hør et uddrag fra programmet Kulturen på P1 den 28. december 2022, hvor Jakob Bondo Schultz fortæller om GUITAREN.

Klik her for at lytte til hele indslaget på DR’s hjemmeside.

Denne bog kommer vidt og bredt omkring guitaren fra antikken og op til vore dages rockstjerner. Her får man også det tekniske stof godt formidlet af en guitarbygger, og uden at det bliver alt for langhåret. En fornøjelse at læse for både professionelle og alle andre med interesse i guitarer.

Bondo har skrevet en bog man bliver klogere af. Sjældent er guitarens historie og de mange forskellige guitartyper fortalt så letlæst og velskrevet. Bogen bør ligge på enhver guitarelskers natbord.

Elektriske guitarer på række.

Med GUITAREN i værkstedet

Bogen GUITAREN giver også et indblik i kunsten at bygge en guitar – endda bæredygtigt eller af skibsplanker fra Fregatten Jylland.

Forfatter og guitarbygger Jakob Bondo Schultz fortæller anekdoter fra værkstedet, men forklarer også hvorfor guitaren er opbygget af diverse træsorter – og hvad forskellen gør, når guitaristen slår den første streng an.

Bogen er tilsat en masse billeder fra guitarens flerstrengede verden. Mange sjældne – andre ikoniske.

Jeg har aldrig selv gået så meget op i, hvilken guitar jeg spillede på, men min ret ubevidste kærlighed til Gibsons ES 335 er virkelig blevet vakt til live igen gennem det malende sprog som Bondo bruger.

Bogens indhold

Om forfatteren: Jakob Bondo Schultz

GUITAREN er skrevet af Jakob Bondo Schultz (f. 1951).

Som ung lærte Jakob Bondo Schultz at bygge klassiske guitarer af den anerkendte amerikanske guitarbygger Irving Sloane. Det skete i en periode, hvor de begge boede i Bruxelles i Belgien.

I 2014 flyttede Jakob Bondo Schultz fra København til Bornholm sammen med sin hustru, kunstneren Gitte Helle, og han etablerede sig her som professionel guitarbygger med guitarværksted i Svaneke.

Som guitarbygger kender Jakob Bondo Schultz de akustiske og elektriske guitarer indefra, udefra, forfra og bagfra. I hans værksted bygges der både nye guitarer og repareres og restaureres gamle guitarer til kunder på Bornholm, i resten af landet og i udlandet.

Udover at bygge guitarer spiller Jakob i sin fritid selv guitar i den akustiske guitarduo Bondo & Claxton.

Jakob Bondo Schultz. Foto: Flemming Hjøllund.
Jakob Bondo Schultz. Foto: Flemming Hjøllund.

GUITAREN

af Jakob Bondo Schultz

ISBN: 978-87-87698-22-1
Forlag: Hakon Holm Publishing
Udgivelsesdato: 8. december 2022
Sidetal: 180 sider, rigt illustreret
Pris: 300 kr.

Kan købes hos boghandlere og via forlagets webshop

Forside og bagside af bogen Guitaren.
Barokguitar med 5 sæt dobbeltstrenge, bygget af Matteo Seelos omkring 1650. (Foto: Olav Nyhus)
Barokguitar med 5 sæt dobbeltstrenge fra cirka år 1650. (Foto: Olav Nyhus)