Min indkøbskurv

Gamle historier, sagn og fakta
om Bornholm

Ny turbog fra Søren Sillehoved om 100 steder på Bornholm med forunderlige fakta og gamle historier og sagn.

280 sider, rigt illustreret.

Copra-stien, Jættens Bold og ”den rustne ubåd”. Tilflugtsborge, hilse-sten og “Knajla Bajla”. Hvor finder man sådanne underlige og fascinerende steder og ting på Bornholm. Øen med sin særegne historie, folkesagn og myter. Denne bog har 100 gode forslag.

Bogen fortæller om både kendte og ukendte seværdigheder på Bornholm og Christiansø. Alle kender Hammershus, men vidste du, at det i virkeligheden var ”de underjordiske”, som byggede borgen – og himmelsengen, som stod i kongeværelset?

– Det er én af de historier, som jeg selv holder mest af – og sengen eksisterer faktisk stadig den dag i dag, fortæller forfatter Søren Sillehoved og fortsætter: – Jeg har indsamlet historier og sagn siden jeg startede som naturvejleder i 1994, og gemt dem alle i en mappe. De bedste er nu kommet med i bogen her.

Bogens 100 historier er alle ledsaget af foto. Der er også landkort, så man kan finde vej til ruinen, ”den rustne ubåd” eller det sted, hvor sagnet eftersignende fandt sted.

Om forfatter Søren Sillehoved (1944)

Søren P. Sillehoved er naturvejleder, forfatter, skribent, fotograf og feltornitolog. Han er født og bosat i Rønne på Bornholm.
Sillehoved er kendt for sin store fortælleglæde. Den kommer til udtryk på hans mange guidede ture, men også i Bornholms Tidende, hvor han er fast naturskribent og skriver om alt fra Bornholms geologi og botanik til dyreliv og naturpleje. Sidst er Sillehoved også kendt for at krydre sine ture, bøger og artikler med gode, finurlige og fascinerende historier og folkesagn, hvoraf han har samlet de bedste i denne bog.

Sillehoved er selvlært naturfotograf, botaniker og geolog – og har modtaget flere priser for sit arbejde med at bevare og formidle øens naturarv.
– Jeg har indsamlet historier og sagn siden jeg startede som naturvejleder i 1994, og gemt dem alle i en mappe. De bedste er nu kommet med i min nyeste bog ”Gamle historier, sagn og fakta – om Bornholm”.

Søren P. Sillehoved i tv

Se og hør forfatter Søren P. Sillehoved fortælle om sin nye bog ’Gamle historier, sagn og fakta om Bornholm’ i programmet Mellem os på TV 2/Bornholm.

Programmet handler om sære stednavne, forunderlige myter og interessante fakta, som er knyttet til Bornholm, øen med sin særegne historie, folkesagn og myter.

Se programmet Mellem os på tv2bornholm.dk.